Tot ce trebuie sa stiti despre Argint 925

Tot ce trebuie sa stiti despre Argint 925
Argintul Sterling cunoscut si sub numele de Argint 925 se poate oxida în contact cu aerul sau la schimbările de temperatură.

O îngrijire corectă ne ajută să ne bucurăm de bijuteriile din argint 925 vreme îndelungată.

Iată cinci sfaturi în ceea ce privește mentenanța lor, oferite de SylverStore:

1. Poartă des bijuteriile din argint 925!
Uleiurile secretate de piele vor „curăța” acest metal prețios și îl vor ajuta să-și mențină luciul vreme îndelungată.

2. Evită expunerea la diverși factori nocivi!
Contactul cu produsele cosmetice, cu substanțele chimice de uz casnic sau care conțin sulf, la fel ca și expunerea directă la lumina solară vor grăbi coroziunea bijuteriilor din argint 925. Astfel, se recomandă ca acestea să nu fie purtate la plajă. De asemenea, este bine ca să fie puse abia după ce părul a fost aranjat cu fixativ, iar parfumul – aplicat.

3. Depozitează-le atent!
Deoarece expunerea la aer poate favoriza oxidarea, se recomandă ca bijuteriile din argint 925 să fie păstrate în pungi de plastic, închise etanș. Cel mai bine ar fi ca fiecare piesă să fie păstrată separat, deoarece argintul este moale și riscă, prin contact, să se zgârâie.

4. Lustruiește-le!
Lustruirea cu o microfibră sau orice textil moale, neabraziv, poate împiedica oxidarea bijuteriilor din argint 925. Atenție însă! Trebuie evitate prosoapele de hârtie în acest proces! Totodată, mișcările de lustruire trebuie să fie de tip înainte-înapoi, nu circulare. Iar în cazul bijuteriilor placate doar cu argint, lustruirea frecventă nu este recomandată, deoarece poate înlătura placajul, lăsându-le inestetice.

5. Curăță-le!
În cazul în care simpla lustruire nu este suficientă, poți prepara o soluție de curățare, economică și ecologică, alcătuită dintr-un mix de apă și săpun sau combinând apa cu bicarbonatul de sodiu sau uleiul de măsline cu sucul de lămâie. Dacă bijuteriile de argint sunt vechi și extrem de valoroase, cel mai bine ar fi să le dai unui profesionist pentru a le curăța.

Pentru buna mentenanță a bijuteriilor din argint 925 se recomandă scoaterea lor în timpul dușului. Apa poate conține clor, săruri sau alte substanțe chimice dăunătoare care ar putea afecta aspectul argintului Sterling.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!